miercuri, 9 septembrie 2009

Seful ABSOLUT - ANTISOCIAL convins

OBSEDATUL DE CONTROL ESTE TOXIC PENTRU CA SE AMESTECA MEREU IN TREBURILE TALE,IAR ATUNCI CAND OBTINE O FUNCTIE DE CONDUCERE,INCEARCA SA-TI CONTROLEZE FIECARE MISCARE.

Obsedatul de control este genul de coleg care vrea să ştie fiecare detaliu. Dacă sarcinile tale se intersectează cu ale lui, vrea să stie mereu situatia şi te întreabă foarte des cum stai cu treaba. Acest tip de individ poate deveni dictator pentru colectiv deci are tendinţa de a-i domina pe cei din jur tocmai pentru a fi sigur că nu pierde controlul.Genul acesta de coleg simte nevoia să aibă controlul ABSOLUT in orice colectiv,indiferent de acţiunea în care este implicat. Specialistii au constatat ca se comportă la fel şi în viaţa privată.În momentul în care colegii sesizează faptul că aşa este felul lui incep sa faca glume pe seama lui,chiar si cu el de faţa,şi nu-i mai bagă în seamă ieşirile de această natură.Pot exista,din pacate pentru el,şi cazuri în care poate deveni enervant iar în aceste situaţii individul respectiv poate fi „respins de propria echipă“.

Ajuns şef, un maniac al controlului se comportă ca un dictator
.La o astfel de situaţie se ajunge, spun specialişti în resurse umane, dacă sunt promovate în funcţii de conducere persoane care nu au fost instruite cum să se poarte cu subalternii.In realitatea de zi cu zi există şi cazuri în care şefii, care au la rândul lor superiori, sunt puşi de aceştia din urmă să urmărească fiecare pas făcut de unii subalterni,situatie care le confera OBSEDATILOR DE CONTROL mai multa incredere in sine,simtindu-se probabil un fel de PATRONI si uitand de faptul ca sunt si ei simpli angajati.Acesti SEFI traiesc permanent cu teama unei eventuale nereuşite sau se tem că nu pot avea încredere în subordonaţi si nu vor da niciodata mână liberă niciunui subaltern.Mai mult decat atat,doresc să fie implicati în toate deciziile şi în toate acţiunile.ANTISOCIALUL OBSEDAT DE CONTROL îşi autoimpune acest fel de comportament pentru a ieşi în evidenţă şi pentru a le crea celorlalţi impresia că el este superior.ANTISOCIALUL face parte din categoria colegilor toxici pentru că îi este aproape imposibil să se integreze în colectiv.

Te poti intelege oare cu astfel de colegi?Specialistii spun ca cei ce au de-a face cu un astfel de OBSEDAT DE CONTROL se enervează.Prins de mania controlului acesta va considera ca cei din jurul său nu sunt interesaţi să-şi ducă la îndeplinire sarcinile de serviciu aşa cum se cuvine.Ceilalţi angajaţi îl recunosc uşor: este mai mereu singur...traieste in lumea lui.Pentru el nu există pauze şi niciun program stabilit,deci sacrifică totul pentru a reuşi profesional şi îi obligă uneori şi pe ceilalţi să facă acelaşi lucru.Lipsa lui de comunicare îl trage în jos şi din punct de vedere profesional,el nesesizand acest lucru.
In practica fiecare persoana care are de-a face cu un astfel de individ va trebui sa-si aleaga singur modul prin care sa comunice cu el,insa obtinerea unui ,,rezultat pozitiv'' depinde (in cele mai multe cazuri) de pozitia si vechimea in colectiv,de persoanele care fac parte din acel colectiv si nu in ultimul rand de caracterul lui.Cele mai multe sanse de reusita insa o au cei care reusesc sa afle discret la ce se pot aştepta de la un SEF OBSEDAT DE CONTROL.

Este cu stirea sefilor.Astfel de MANIACI sunt promovati chiar de sefii de drept.Ei il servesc pe sef "la fileu" cu informatii si tot felul de picanterii.Acest sistem,in care niste ,,alesi'' picura in urechea sefului,e imbratisat instantaneu de mai toate unitatile si firmele din Romania desi la modul pur declarativ toti ,,aduc un mod nou de lucru si o alta optica''.Daca intrebi pe OBSEDATUL DE CONTROL cu ce se ocupa el va da din colt in colt.In schimb stie pana la ultimul amanunt cu ce se ocupa cei din jurul lui.Astfel de indivizi nu stiu ce este MORALITATEA sau OMENIA si nu ar avea loc in nici un colectiv dar ,,norocul'' lor este ca ,,SPECIA'' din care fac parte se inmulteste fara ajutorul actului sexual in sine.Unul dintre multele vise ,,erotice'' ale acestui MANIAC este ca nu poate fi inlocuit si renunţă la concedii pe motiv că nimeni nu poate face faţă sarcinilor în lipsa lui.Ce nu stiu ei este ca exista posibilitatea,ca in scurt timp,sa devina deprimaţi şi dezamăgiţi de propria viaţă şi pot ajunge chiar să sufere de anumite boli psihice.

Acest articol nu este un pamflet si sper sa fie tratat ca atare.Orice asemanare cu realitatea nu este deloc întamplatoare.

Acest articol a fost inspirat dupa un studiu publicat in ziarul ADEVARUL

11 Comments:

Anonim said...

HAHAHA.Poi daca sar implica in alte treburi ce rost ar mai avea "corpul agentilor".hahaha

Anonim said...

cin' sa fie?cin' sa fie?el hefe sau politia?

Anonim said...

HA!... cine sa fie ?..., sunt in fiecare compartiment acest tip de oameni, atat la logistica ,financiar, cultural ,paza.
Cu cat este compartimentul mai mare cu atit gasim mai multi care sunt sau nu sefi sau doar inputerniciti, agenti sau ofiteri.

Anonim said...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Sefu Lu Terminator said...

terminatore asta e tare cu "institutia" statului....care ..unde ce...hai sa ne bucuram ca inca mai exista titulatura asta "institutia" statului..desi in realitate treaba sta cam altfel...cat despre obsedatii de control...aia deja sunt inofensivi fata de "lingaii" acestora...astia sunt cei mai periculosi in AF penitenciarul vaslui...si nu numai..

pe curand.....

semnat sergent major Capsunica..(cunoscatorii stiu)

Anonim said...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Terminator said...

Am rugamintea ptr cei ce comenteaza sa se abtina de la nominalizarea cuiva anume.Toti avem simpatii si antipatii si acest articol se adreseaza tuturor.

Anonim said...

BRAVO lui.daca ar fi toti ca el n-ar mai exista lichele.unul miroase rahatul d-lui ppl iar celalat iti rade cu cafeaua si tigara in nas.se stiu ei care...

Anonim said...

Halal postari mai Sindicatule.Vezi sa nu devii ca o raie ce se leaga de omul sanatos. "Când îi dai, îi fată vaca, când îi ceri, îi moare viţelul".

Anonim said...

Intr-adevar, cei care muncesc si isi fac treaba nu sunt bine vazuti de cei care trag chiulul cat pot si isi pandesc sefii......
Lauri pentru cel care munceste si succes in continuare!

Anonim said...

Oare poate fi interpretat ca tragi chiulul atunci cand refuzi sa cauti in cosul de gunoi,cu mainile goale,la ,,dispozitia'' sefului ?Oare tragi chiulul atunci cand nu sunt oameni care sa plimbe targile dar sunt 3 sefi care te ,,supravegheaza''?Oare tragi chiulul atunci cand iti faci treaba si la sfarsitul anului seful de tura este ,,exceptional''?