sâmbătă, 12 septembrie 2009

Click!, Cancan sau blog?

De obicei in weekend nu intru si nu public pe blog decat daca intervine ceva important. Astazi am intrat si m-am hotarat sa public, pentru ca unul din administratorii blogului m-a anuntat ca avem un numar mare de comentarii la ultimul articol postat.
Stiind subiectul articolului, intamplator eu am fost cu ideea dezvoltarii subiectului din Adevarul, am fost curios sa citesc parerile si opiniile exprimate vis-a-vis de acesta.
Ca o prima observatie pot spune ca m-a dezamagit reactia unora dintre cei care au comentat, care au profitat de aceasta ocazie pentru a face referiri la persoane pe care probabil nu le suporta, dar nici nu au curajul sa le spuna in fata ce anume au a le reprosa. Cu totii avem antipatii si persoane cu care ne consideram incompatibili. Calea cea mai simpla de a lamuri o astfel de situatie este de a-i spune celuilalt in fata ce anume te deranjeaza in atitudinea lui in relatie cu persoana ta. Asta presupune nitel curaj si verticalitate.

Faptul ca in continutul articolului fiecare a recunoscut pe cineva este trist. Asta inseamna ca in multe compartimente exista tensiuni ascunse, sefi care sunt respectati doar pentru ca au gradul mai mare si subalterni care abia asteapta concediul sefului. Subiectul merita discutat, pentru ca are implicatii atat asupra calitatii serviciului executat cat si asupra atmosferei din unitate. Insa discutiile trebuie purtate fara patima, pastrand un minimum de decenta si respect, necesare pentru a constitui un dialog si nu o cearta satrareasca, ca la usa cortului:) ) ! Necesitatea eliminarii unor comentarii demonstreaza ca deocamdata nu suntem destul de detasasi si lipsiti de patima pentru a purta astfel de discutii. Tonul ironic si apelativele gratuite nu constituie in nici un caz premisele unor discutii sincere, care sa duca la evidentierea asteptarilor subordonatilor in ceea ce priveste atitudinea si comportamentul sefilor. Si invers! Pentru ca nu trebuie sa se amageasca cineva cu ideea ca executa serviciul impecabil si nu are de primit reprosuri.

Revenind la numarul mare de comentarii din subsolul articolului la care ne referim, imi dau impresia ca subiectele care pot genera comentarii rautacioase la adresa colegilor, insufletesc oarecum cititorii acestui blog. Pentru ca au fost situatii cand, la unele articole postate, chiar ne-am fi dorit sa comenteze un numar cat mai mare de vizitatori, deoarece erau subiecte cu adevarat importante. Dar nu s-a intamplat asa. Impresia mea este ca daca am da blogului o tenta de ziar de scandal, discutand si popularizand ultimele barfe de prin unitate sau din oras, ratingul ar creste exponential cu pozitia din ierarhia unitatii pe care ar ocupa-o subiectul. In consecinta am putea schimba numele blogului. Ar fi bun ,,Blitz!"? Sau este deja folosit?

5 Comments:

Anonim said...

ce inseamna numar mare de comentarii? 7 comnetarii? Puteai sa-ti vezi mai departe de somnul de duminica, Terminatore! S-a umflat mamaliga in moldoveni? Stai linistit, nu plesneste.

Anonim said...

Ce plictiseala pe aici si pe Penifest. Stiti vreun blog inteligent?

Anonim said...

Huginn e din ce in ce mai plictisitor.

Anonim said...

Terminatore, trebuia sa te faci educatoare la gradinita, sa-i inveti pe copii sa se poarte, nu pe noi, ma!

Anonim said...

da ce repede scrii ba anonimule.....21.51,53,54,55.nu puteai sa le bagi pe toate intr-unul?inteligentule...cu studii la x/o