vineri, 7 august 2009

„Biznisuri“ din pârnaie

Teapã de proportii datã de politistii bârlãdeni unui detinut din Penitenciarul Bacãu, care a încercat sã pãcãleascã un vasluian spunându-i cã este fericitul câstigãtor al unui premiu imens. Ieri, politistii bârlãdeni au demascat o filierã bine pusã la punct, în urma unei colaborãri exemplare cu colegii din judetul Prahova.

Potentiala victimã fusese înstiintatã printr-un SMS cã este fericita câstigãtoare a unui premiu în valoare de 20.000 Euro, dar cã, pentru a intra în posesia banilor, trebuie sã depunã pe numele unei femei suma de 500 lei. Urmarea este previzibilã: politistii au intrat pe fir.Curios si inadmisibil este faptul cã cel care se pare cã a gândit întreaga afacere, un tânãr în vârstã de 23 de ani, este un detinut.

Totul a plecat de la mesajul pe care l-a primit pe telefonul mobil un locuitor al comunei Alexandru Vlahutã. Omul a simtit cã i se înmoaie picioarele în momentul în care a fost anuntat cã a câstigat o sumã foarte mare de bani. La scurt timp tot acesta a primit un apel de la un asa-zis domn director de bancã, care îl anunta cã trebuie sã facã toate demersurile pentru a intra în posesia banilor.

Primul pas era sã meragã la cel mai apropiat oficiu postal pentru a depune într-un anumit cont suma de 500 lei, reprezentând cheltuieli cu întocmirea dosarului… marelui câstigãtor. Imediat, bãrbatul – de bunã credintã – a plecat spre Bârlad. Norocul sãu cã aici a dat peste o casierã de la un ghiseu, care l-a sfãtuit sã fie foarte atent cui îi trimite banii, pentru cã foarte usor s-ar putea trezi pãgubit.

Continuarea aici

0 Comments: