sâmbătă, 1 august 2009

Ancheta in cazul detinutului batut in penitenciar

● Administratia Nationala a Penitenciarelor a anuntat demararea unei anchete in cazul conflictului care a avut loc in urma cu cateva zile in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi
● "Foarte multi detinuti sunt terorizati zi de zi si constransi sa nu depuna reclamatii. Se fac foarte multe golanii pana si cu liberarile conditionate", a spus detinutul

ANP a anuntat demararea unei anchete in cazul conflictului care a avut loc in urma cu cateva zile in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Ancheta vine ca urmare a sesizarii primite din partea sotiei detinutului batut, dar si ca urmare a materialelor publicate in presa locala si centrala. De asemenea, Constantin Maxim, detinutul care ar fi fost batut in spatele gratiilor, a sustinut ca va merge pana in panzele albe pentru a demasca abuzurile din penitenciarul iesean. "Foarte multi detinuti sunt terorizati zi de zi si constransi sa nu depuna reclamatii. Se fac foarte multe golanii pana si cu liberarile conditionate.

Agentii merg la santaj si ne ameninta ca ne vor face rapoarte disciplinare daca spunem ceva despre ceea ce se intampla. Eu sper sa vina aici cineva de la drepturile omului si sa ne ajute, pentru ca situatia este dramatica", a declarat Maxim. Tanarul a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de talharie. Potrivit anchetatorilor, Maxim a executat un jaf armat in Italia, in anul 2002, si o talharie in Romania.


Continuarea aici

1 Comment:

Anonim said...

oameni buni nu va lasati pacaliti, hotul vrea sa ne faca, iar noi, ne mancam inte noi. se va lauda, si va fi ff greu pt noi.