duminică, 15 martie 2009

Directorul ANP susţine că drepturile omului sunt încălcate în închisori


"A fost un an al crizelor" a spus ministrul Justiţiei la prezentarea bilanţului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Personalul insuficient, deţinuţi eliberaţi în mod eronat sau angajaţi complici ai deţinuţilor, sunt câteva dintre hibele sistemului.
Drepturile omului sunt încălcate în închisorile româneşti, potrivit bilanţului prezentat joi. În plus, unii dintre angajaţi au intermediat traficul de droguri şi i-au ajutat pe deţinuţi să-şi facă rost de telefoane mobile. În 2008, consumul de droguri din închisori a crescut cu aproape 50 la sută. Toate acestea, susţine conducerea penitenciarelor, sunt din cauza personalului insuficient, dar şi a banilor prea puţini.

"Din păcate, starea condiţiilor de cazare şi asigurarea normelor minime de subzistenţă în unele unităţi lasă mult de dorit. În momentul de faţă, 12 unităţi din sistemul penitenciar nu au nici măcar un medic angajat", a afirmat Ioan Bălan.

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus că angajaţii ANP se fac vinovaţi de gestionarea proastă a cazurilor de criză. Exemplul ministrului a fost cazul lui Serghei Gorbunov, deţinutul care a ieşit din închisoare cu o scutire medicală.

" Ne-a arătat că trebuie să privim foarte atent la ce se întâmplă în zona medicală, la persoanele aflate în detenţie", a declarat Cătălin Predoiu.

Raportul pe 2008 mai arată că un deţinut a fost eliberat în mod eronat din Spital Penitenciarului Rahova, iar alţii au fost transferaţi greşit la alte închisori. Cu toate acestea, au fost şi crize rezolvate, Directorul general al Administraţiei Naţionale a penitenciarelor a anunţat că mai mulţi deţinuţi italieni de aici au fost izolaţi pentru a fi protejaţi de colegii români, după scandalurile din Italia.

Planurile ANP pentru 2009 prevăd construcţia a două noi penitenciare, unul a Iaşi, pentru femei, iar celălalt la Vaslui.

Sursa: Realitatea TV

6 Comments:

Anonim said...

Domnilor sunt dezamăgit de persoana controversată care a ajuns să ne conducă destinele in FSANP. Indiferent de decizia liderului meu de la Megas Vaslui, am să îmi dau demisia din FSANP şi sper să fie o şedinţă de sindicat cât mai repede ..să clarificam în sânul familiei anumite probleme.

LITOVOI said...

Stimate coleg,nu cred că este o soluţie bună.Î-ţi spun că soluţiile de criză se aleg în situaţii de criză.Asta a fost o situaţie de criză.Îl cunosc foarte bine pe Luca,vă reprezintă cu onoare.Ceea ce v-a cîştigat Luca în procese,nu poate fi folosit ca motiv de laudă pentru mulţi lideri de sindicat.Când dumneavoastă la Vaslui vă luaţi drepturile,SNLP-ul nici nu le visa.Nu faceţi jocul Administraţiei pentru că aia îşi doreşte.
V-o spune un OLTEAN care vă respectă pe voi MOLDOVENII.Hai să fim ROMÂNI.

Anonim said...

Pentru anonimul de la ora 21:57
Doua probleme:
1. Poti sa te retragi din sindicat daca nu iti convine pe cine a ales majoritatea ca presedinte F.S.A.N.P si cu aceasta ai rezolvat si retragere din Federatie. Demisie din F.S.A.N.P nu poti sa-ti dai pentru ca nu esti in be-xul acesteia.Vezi iara nu cunosti statutul Federatiei...
2.Daca te crezi asa "erou"si daca ai fost la Bran, puteai sa iti depui si tu candidatura
la functia de presedinte.
3. Eu sper ca de aici incolo treburile sa mearga bine in cadrul Federatiei.
4. Te rog nu mai face jocurile celor de la S.N.L.P, in special lui Anghel....

Anonim said...

Sa inteleg ca incepe lupta pentru ciolan.Asta pentru ca unii au uitat de unde au plecat, adica de la...tara, si, in timp, au dovedit ca tot acolo au ramas.bafta tarane.

Terminator said...

Ptr Anonim 16:10
Nu fi rautacios sau daca vrei sa fii e treba ta dar daca ne uitam la ,,origini'' cred ca toti am plecat de la tara,nu?
Despre ce ciolan e vorba ??? ... ma bag si eu.:)

Anonim said...

bravo 1610! tu orasean de suburbie!daca esti asa cizelat de ce o dai sub anonim?