luni, 16 februarie 2009

Un gardian de la Penitenciarul Iaşi a fost prins cu droguri în încălţăminte


Un gardian de la Penitenciarul Iaşi a fost prins, duminică, cu un plic cu droguri ascuns în încălţăminte, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"În data de 15.02.2009, Sîngepanu Costel Claudiu, agent şef adjunct în Penitenciarul Iaşi, a fost supus controlului cu aparatul cu raze X, ocazie cu care s-a descoperit asupra sa un plic cu droguri, ascuns în încălţăminte" se arată într-un comunicat de presă.

Agentul şef adjunct Sîngepanu era repartizat să execute serviciul de supraveghere în cadrul Secţiei a VII-a de deţinere de maximă siguranţă şi era în atenţia lucrătorilor Biroului pentru Prevenirea Criminalităţii şi Terorismului din Penitenciarul Iaşi, ca urmare a suspiciunilor legate de natura relaţiilor întreţinute cu anumite persoane condamnate la pedepse privative de libertate.

Agentul şef adjunct Costel Claudiu Sîngepeanu a fost reţinut pentru 24 de ore, de către procurorul din cadrul DIICOT Iaşi, urmând ca în cursul zilei de luni să fie prezentat judecătorului cu propunerea de arestare preventivă, mai informează ANP.

Sursa: NewsIn

6 Comments:

Anonim said...

sa vedeti stimati colegi cum ne-o luam noi pe coaja din cauza unui nemernic.sa-i dea maxim de pedeapsa ca invatatura de minte pt tradatori.inca o data iesim in lume ,in presa ca paduchele in frunte.sorin p.

Anonim said...

O data in plus se dovedeste ca sunt supraveghetori care fac "combinatii" cu p.p.l..Cei ca el trebuiesc scosi din sistem.Altfel, ni se dovedeste ca cei cinstiti care stiu pentru ce vin la munca sunt niste fraieri daca nu se combina cu hotul.

Anonim said...

TRIST, DAR ADEVARAT; S-A INTAMPLAT LA PLOIESTI IN DATA DE 16 02 2009, CAND UNITATEA A FOST VIZITATA DE O DELAGATIE FORMATA DIN REPREZENTANTI AI A.N.P. SI DOI STRAINI DE CETATENIE OLANDEZA. DUPA CE AU FOST CONDUSI PRIN UNITATE, DE CATRE "CONDUCATORII NOSTRI IUBITI", A SOSIT ORA PRAZULUI. DREPT URMARE S-AU INDREPTAT CATRE POPOTA UNITATII, DAR NU INAINTE DE A FI EVACUATA POPOTA, DE CEI INFOMETATI CARE MUNCISERA IN ACEA ZI, NU SE PLIMBASERA CA EI. IN TIMP CE DOMNIILE LOR SERVEAU MASA, CLASA MUNCITOARE ASTEPTA INFOMETATA AFARA, IN CURTE, SA SERVEASCA PRANZUL LUMINATIA SA DIRECTORUL RADU + CATEII, IMPREUNA CU CEI DOI OLANDEZI, OBOSITI DE ATATA PLIMBARE.
P.S. RAPORTEZ CA S-AU LUAT TOATE MASURILE DE AMENAJARE A POPOTEI INCLUSIV FLORI PUSE IN VAZELE ADUNATE DIN TOATA UNITATEA(CE FRUMOS ARATA POPOTA IN ZI DE SARBATOARE).MENTIONEZ FAPTUL CA DELEGATIA DE STRAINI A DISCUTAT SI CU CLASA "MUNCITOARE" IN BIROUL D-LUI DIRECTOR, UNDE NU AVEAI LOC DE "AGENTI", CU GRADE DE OFITER. URA, URA, URA, TRAIASCA a.n.p-ul NOSTRU IUBIT.

Anonim said...

N CADRUL UNEI SESIZARI PRIMITE DE LA UN SINDICAT REFERITOR LA SUSPENDAREA PRIMEI DE VACANTA PE ANUL 2009, AM CONTACTAT D.E.A. - DOAMNA DIRECTOR GALU CARMEN CARE MI-A PRECIZAT URMATOARELE:
1. din proiectul de buget pe anul 2009 , M.J. a anulat salariile de merit, fondul de premiere pe anul 2009 si atat
2. raman valabile ; prima de vacanta, sporurile, sporul de 50%-misiuni de exceptie, viza c.f.p.

Anonim said...

contravaloarea primei de vacanta sub forma unor tichete valorice, asa se dau...dupa declaratia din data de 18 data de madam udrea.sorin p

Anonim said...

Anonimul Z Guvernul a adoptat în şedinţa de 18.02.2009 Ordonanţa de urgenţă privind acordarea tichetelor de vacanţă, a anunţat ministrul turismului, Elena Udrea după aprobarea actului normativ de către Guvern.
„Credem că, în contextul actual, al crizei economice, această măsură va fi în măsură să sprijine economia naţională şi, în acelaşi timp, activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii”, a declarat ministrul turismului, menţionând că măsura ar putea fi pusă în aplicare până la vacanţa de Paşti.
Ministrul Turismului a menţionat că acordarea tichetelor de vacanţă pentru salariaţi va avea ca efect fiscalizarea unei părţi din turism care se desfăşoară în prezent „la negru”. „De asemenea, unul dintre efectele pe care noi le urmărim este creşterea consumului, şi în acelaşi timp creşterea numărului locurilor de muncă în activităţile de turism”, a declarat ministrul Elena Udrea.
Măsura se aplică următoarelor categorii de angajatori: instituţiile din sectorul bugetar, inclusiv cele care se finanţează integral din venituri proprii, regiile autonome, societăţi comerciale la care statul este acţionar unic sau acţionar majoritar, societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă.
Actul normativ adoptat astăzi prevede că tichetele de vacanţă sunt bilete de valoare, integral suportate de către angajator, iar nivelul maxim acordat salariaţilor sub formă de tichete de vacanţă este contravaloarea a 6 salarii de bază minim brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal. Tichetele de vacanţă sunt emise de către unităţi specializate, autorizate de Ministerul Finanţelor Publice, şi se pot folosi doar pentru achiziţionarea de pachete de servicii turistice în unităţile turistice avizate de Ministerul Turismului. Tichetele de vacanţă au termen de valabilitate de un an de la data emiterii şi valorile nominale permise pentru tichetele de vacanţă sunt: 10, 20, 30, 40, 50 lei. Contravaloarea tichetelor de vacanţă nu se ia în calcul la stabilirea venitului salarial.
Totodată, ordonanţa de urgenţă prevede că angajatorul şi organizaţiile sindicale sau reprezentanţii salariaţilor stabilesc de comun acord unitatea emitentă a tichetelor de vacanţă cu care vor contracta prestarea serviciilor de acest tip.
Angajatul care beneficiază de tichete de vacanţă nu mai beneficiază de prima de vacanţă în cursul anului fiscal.
Sumele corespunzătoare tichetelor de vacanţă acordate de către angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, în limita a şase salarii de bază minim brute pe ţară garantate în plată pentru fiecare angajat, pe an calendaristic, iar pentru salariat sunt scutite de plata impozitului pe venituri şi la impozitele sociale aferente.
Ordonanţa de urgenţă stipulează că operatorii economici cu activitate de turism din România care doresc să accepte tichete de vacanţă ca modalitate de plată pot deveni unităţi afiliate acestui program dacă sunt autorizaţi de către Ministerul Turismului conform Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism din România şi deţin structuri de primire turistice clasificate şi/sau agenţii de turism licenţiate. Comisionul maxim perceput de agenţiile de turism nu poate depăşi 10% din valoarea pachetelor de servicii.
Actul normativ stabileşte şi acţiunile care constituie contravenţii, precum şi pedepsele pentru acestea:
 Acceptarea spre comercializare a tichetelor de vacanţă de către alte persoane decât titularul tichetului de vacanţă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.
Acceptarea de către unităţile de turism de tichete de vacanţă pentru achiziţionarea de servicii care nu îndeplinesc condiţiile pachetului minim de servicii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 10.000 lei şi retragerea certificatului de clasificare, respectiv a licenţei de turism.
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei fapta unităţii afiliate de a da rest în bani la tichetele de vacanţă.
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de către personalul cu atribuţii de control din Ministerul Turismului.
Normele de aplicare ale Ordonanţei de urgenţă vor fi aprobate in termen de 15 zile.

Emitent: Guvernul Romaniei
Data: 18.02.2009