joi, 19 februarie 2009

REPROFILAREA PENITENCIARELOR, CEVA NECESAR?

De doua luni se bate moneda pe reprofilarea penitenciarelor. Nu stiu cat de necesara a fost sau cat de bine va fi dupa ce se va termina aceasta actiune, dar eu am mari indoieli in privinta eficacitatii. Motive? Sunt multe. Voi enumera cateva neajunsuri:
- Odata cu transferul p.p.l.-ului de la o unitate la alta apare in randul acestora sentimentul de dezradacinare, va fi indepartat mai mult de familie, vor creste costurile facute cu ocazia vizitelor si automat vor fi in randul acestor multe nemultumiri. Din cei cateva zeci de p.p.l. transferati saptamana trecuta de la Bacau mai mult de 3/4 au facut cerere de transfer la alte penitenciare care sunt mai aproape de casa.
- Au fost adusi la Vaslui p.p.l. si vor mai veni, din sistemul deschis si semideschis pentru a fi folositi la munca, haideti sa fim seriosi domnilor ganditori, intr-un judet cu cea mai mare rata a somajului, cu o economie la pamant, unde vor lucra aceste persoane? Veti spune ca in agricultura, da, daca vor fi solicitari, dar pana la vara este cale lunga.
- Daca pana acum Penitenciarul Vaslui deservea instantele judecatoresti de pe raza judetului, acum pe langa acestea, dupa marea brambureala, Penitenciarul va deservi instante aflate la sute de km. departare cum ar fi Roman, P. Neamt, Darmanesti sau Comanesti. Intrebarea este cu ce
personal vor fi deservite si cate 6 instante pe zi si cu ce mijloace auto stiind ca acestea lipsesc cu desavarsire. La ce ora ora va trebui ca sa pleci din Vaslui ca la ora 8 sa fii prezent cu p.p.l.-ul in fata judecatorului? Vor mai fi respectate cele 8 ore de somn ale p.p.l.-ului. Personalul va acumula multe ore suplimentare, acestea cum vor fi platite?
Toti vedem ca reprofilarea penitenciarelor este un esec, toti vedem ca in loc sa scada cheltuielile, acestea cresc enorm, toti vedem ca este lipsa acuta de personal, mijloace auto si tehnica de lupta, dar nimeni nu are curajul sa spuna STOP RISIPEI.

2 Comments:

Anonim said...

pina si sefii de la cel mai mic pina la cel mai mare ii vad nemultumiti de acest program numit reprofilarea unitatilor,insa nu inteleg de ce nu spun nimic ,de ce nu fac nimic ,de ce nu merg la anp ,sa arate,sa spuna cit de prost a fost gindit acest program cu toate neajunsurile lui

Anonim said...

Sefii cei mici se tem de cei mari, cei mari se tem de sefii din ANP..., ca nu cumva cei din urma sa se supere si sa-nceapa sa le scuture "scaunelul caldut" pe care au fost IMPUTERNICITI sau au luat examenul de "SEF" suflandu-i la examen X sau Y..., poate pana la urma in acest sistem proportia acelor directori incompetenti (fara verticalitate s.a.m.d)o intrece la greu pe acelora care au capacitatea de-a face ceva, dar nu pot, ca nu-si pot "permite" luxul de-ai supara pe taticii din ANP...si de ce nu pe bunicii sistemului (vezi GEZA,ROMAN...)care-i sfideaza de-acolo de undeva de sus...., DEZGUSTATOR!!!!