joi, 27 august 2009

Pauza ... la noul penitenciar


Lucrările de construcţie a Penitenciarului Vaslui au fost sistate în luna iunie din cauza lipsei fondurilor, de anul trecut, pînă în prezent fiind realizate doar fundaţia şi subsolul. Potrivit directorului penitenciarului Vaslui, Vasile Cotoc, investiţia se ridică la peste 14.000.000 lei, din care au fost alocate doar două milioane lei.

"Lucrările la noua clădire a penitenciarului, demarate în noiembrie anul trecut, au fost sistate în luna iunie, pentru că nu au mai fost alocate fonduri. Pînă în prezent s-a turnat fundaţia şi subsolul, pentru patru din cele şase corpuri prevăzute în proiect. Termenul de finalizare era de un an şi jumătate de la demararea lucrărilor. Dacă nu avem alocate fonduri, termenul va fi prelungit şi nici nu putem preciza cît", a declarat directorul Penitenciarului Vaslui, Vasile Cotoc.

Clădirea Penitenciarului Vaslui este veche de aproape 40 de ani şi niciodată nu a fost consolidată. Gradul de siguranţă al imobilului este extrem de redus, pereţii sunt din chirpici, camerele sunt mari, cu cîte 40 de paturi suprapuse, iar băile nu au duşuri. Noul penitenciar este prevăzut cu o capacitate de 680 de locuri. Clădirea va fi una modernă, la standarde europene. Camerele vor avea cîte patru paturi, baie proprie şi pe fiecare etaj vor fi amenajate cluburi, săli de clasă, cabinete psihologice şi săli de mese.


0 Comments: