luni, 9 martie 2009

Libertatea de a scrie pe blog

In viata fiecaruia din noi exista o ordine, pe care ne-o impunem sau care ne este impusa de trecerea timpului. Fiecare dintre noi are, sau ar trebui sa aiba, niste prioritati care sa-i confere acestei ordini un sens. Nici un laic nu este atat de altruist incat sa-si sacrifice viata particulara pentru a conferi confort sau consistenta vietii altcuiva.
Privind in jur constatam ca de fapt toti suntem la fel, cu interese proprii, cu dorinte si asteptari care difera de cele ale prietenilor nostri. Chiar daca unora le place sa pozeze in mici maicute Tereza, sunt departe de ceea ce ar trebui sa insemne acest lucru.
Nici noi cei care postam pe blog nu facem, si nici nu ne dorim sa facem, exceptie de la regula. Preferam sa ne atragem criticile dumneavoastra, sa primim urarile dumneavoastra de bine si sa ne bucuram de sanatatea pe care ne-o urati si de care va dorim sa aveti parte si dumneavoastra.
Faptul ca postam pe blog nu inseamna altceva decat ca ne dorim sa interactionam cu problemele dumneavoastra, sa propunem subiecte de discutie si sa observam reactia dumneavoastra in legatura cu problemele cu care ne confruntam in sistem. Nu ne-am propus sa devenim un ziar electronic, care sa va tina la curent cu mondenitatile si barfele zilnice. Pentru asta sunt suficiente pauzele de tigara, cafeluta de dimineata si in general toate ocaziile in care sunteti impreuna cu cei interesati de subiectul pe care doriti sa-l abordati.
Bineinteles ca si noi ne dorim sa gasim pe cineva care sa renunte la timpul sau liber, la week-endul petrecut cu familia sau la meciul echipei favorite, in favoarea blogului, in asa fel incat articolele sa devina din ce in ce mai interesante, prompte si bine primite de toata lumea. Din pacate nu am gasit pana acum pe nimeni dispus sa faca acest lucru, desi adresa de contact este cunoscuta si orisicine poate sa ne contacteze in acest scop.
Subiectele postarilor nu se vor termina niciodata. Daca am ajunge intr-o astfel de situatie ar insemna ca treaba merge struna in sistem, ca sefii au facut pace cu subordonatii si ca in general viata noastra de zi cu zi decurge intocmai cum ne-am dorit-o, fara derapaje sau poticneli.
Nu incerc sa justific sau sa scuz nimic, pentru ca nu este nimic de scuzat sau de justificat. Nu incerc sa va fac sa va schimbati parerea despre noi, cei care publicam, sau despre utilitatea acestui blog. Sunt destui cei care incearca sa faca acest lucru prin mijloace din cele mai diverse. Ceea ce vreau sa va rog pe cei care postati comentarii, este sa pastrati o minima decenta in formularea acestora, gandindu-va ca este foarte posibil sa fiti pe viitor vizat de comentariile altor colegi, daca nu vi s-a intamplat deja acest lucru.
Asa cum puteti alege la televizor canalul pe care doriti sa-l urmariti, la fel de simplu este sa va alegeti blogul care credeti ca vi se potriveste. O lista de bloguri interesante gasiti si in lateralul paginii noastre, puteti descoperi, probabil, multe altele cautand chiar dumneavoastra.
As putea sa inchei intr-o nota oficiala: ,,sperand intr-o colaborare viitoare fructuoasa.... bla, bla, bla". Dar intrucat inca mai cred in onestitate si in bun simt, va spun ca va asteptam in continuare sa fiti alaturi de noi, prin comentarii si observatii care sa ne ajute sa dezvoltam un dialog civilizat. Ne puteti ajuta dand note postarilor, in acest fel putand sa ne dam seama ce anume va intereseaza mai mult. Nu ne deranjeaza critica, dar formulata intr-un limbaj decent.
Ca sa parafrazez o reclama des difuzata, cred ca ,,viitorul nu suna deloc bine", asa ca haideti sa depasim impreuna ceea ce se prefigureaza a fi un an foarte greu pentru toata lumea. Sa lasam in seama altora sa ne amarasca viata, cu tot felul de dispozitii si reglemantari absurde.
Asemeni colegilor mai, cred ca si noi trebuie sa fim beneficiarii libertatilor pe care ne straduim sa le promovam. De aceea blogul acesta nu este un scop in sine, este unul din mijloacele prin care ne straduim sa ne facem auziti. Si daca uneori nu putem, sau nu avem timp, sa mai postam ceva nu trebuie sa constituie ,,absent nemotivat", intrucat nici unul dintre noi nu are norma de postari si nici nu are semnat vre-un angajament in acest sens. Asa ca lasati-ne libertatea de a scrie pe blog, nu ne cereti sa o transformam in obligatie.

3 Comments:

Anonim said...

al tarii

Anonim said...

Anonimul Z As dorii sa il felicit pe Paul , pentru articolul de mai sus si sper sa o tina tot asa impreuna cu echipa de pe acest blog. Stiu ca tot ce se scrie pe acest blog....inseamna : munca, pasiune, sacrificii (ma refer la familie, timp liber), sperante, vise....etc, si acelasi lucru este valabil si la ADEVARATII LIDERI DE SINDICAT. Ce nu inteleg unii membrii de sindicat, este ca, sindicatul nu este o casa de binefacere care face acte de caritate, nu este o societate pe actiuni...etc, sindicatul sunteti voi toti si ar fi bine si recomandabil sa va adunati in jurul liderului vostru, sa il ajutati, sa il sustineti, iar daca credeti ca nu va apara interesele membrilor....SCHIMBATIL. Privind in urma , cand eram militari, ce abuzuri se faceau si nimeni nu facea nimic...,dar acum domnilor avem sindicate, care fac si ele ce pot, dar ce ar fi sa nu mai fie sindicate?....,va spun ca HIENELE S-AR DA LA PALMAS, ce parere ai tu cititorule ?!! Ar fii recomandat sa avem grija de dreptul nostru la asociere sindicala si sa ne inscriem in sindicat si sa luptam pentru drepturile noastre, asa cum stim noi mai bine. Sanatate si numai bine cititorule din orice colt al tarii

>:) said...

Sanatate si tie...si un pic de gramatica. :)