vineri, 2 ianuarie 2009

Privind inainte cu... speranta

A trecut si anul 2008, un an presarat cu bucurii, dar si cu destule suparari. Ce a fost, si ce s-a intamplat in 2008, stim, ce ne v-a rezerva anul 2009, banuim...
Va fi un an foarte greu, incepand de la salarizare, continuand cu lipsa personalului si terminind cu conditiile de munca. Guvernul Boc a luat deaja primele masuri pentru a contracara criza mondiala, printre acestea sunt limitarea cheltuielilor de personal, de investitii si blocand pana la 31 decembrie 2009 orice post scos la concurs. Astea vor fi greutati, nu alea pe care le postati pe comentarii.
Daca nu vom fi uniti, daca nu vom fi constienti ca de pe aceasta meseria ingranta, hulita, lipsita de motivatii, asa cum este ea, ne luam banii, va fi vai si amar de noi. Nu este nimeni vinovat ca lucram aici si cu asemenea "materie prima", decat noi. Daca ne-ar fi dus "bibilica", daca am fi fost asa destepti cum ne credem, daca am fi avut ambitie, acum poate am fi fost piloti de avioane, ingineri, sau poate... gigolo, dar asa ramanem (inca) agenti. Am vazut in multe comentarii ca sunt nemultumiri fata de ofiteri, nu cred ca aveti ceva cu gradul in sine ci cu mentalitatea cu care au ramas anumiti ofiteri, ca nu vor sa inteleaga ca nu sunt nemuritori, ca nu vor sa inteleaga ca facem parte dintr-o colectivitate si nu ca suntem pe o plantatie cu negri, ca nu vor sa respecte subalternii, asta este si vina noastra.

Va lansez o provocare: fara masca anonimatului, fara atac la persoane, fara postari de informatii clasificate va rog ca la comentarii sa veniti cu probleme serioase cu care ne confruntam, cu sugestii, cum s-ar putea imbunatati activitatea profesionala, si toate nemultumirile existente.
In termen de o saptamana toate problemele serioase le contabilizez, apoi le voi prezenta conducerii unitatii si impreuna sa gasim solutii.

P.S. Maine va voi prezenta criteriile dupa care ar trebui acordate salariile de merit si sporul de 50% (asa zisele salarii de conducere)

7 Comments:

Anonim said...

Dl Luca a zis foatre bine ca nu suntem pe o plantatie de negri dar ce s-ar face lumea numai cu ingineri!? Orice om indiferent de locul unde lucreaza trebuie respectat,fiecare si-a ales meseria care i-a placut sau poate ca atat a putut,nimeni nu trebuie judecat pentru asta.Totul este sa fii om si sa nu iti bati joc de cel mai slab decat tine,oare cati au mai lucrat si in alte domenii!?Pe primul loc in relatia dintre oameni trebuie sa fie respectul s-a dus timpul cand ti se spunea =Asteapta o suta la poarta sa-ti ia locul =.

Anonim said...

Constitutia romaniei: ARTICOLUL 9
Sindicatele, patronatele şi asociaţiile profesionale se constituie şi îşi desfăşoară activitatea potrivit statutelor lor, în condiţiile legii. Ele contribuie la apărarea drepturilor şi la promovarea intereselor profesionale, economice şi sociale ale membrilor lor.
ARTICOLUL 4
(1) Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi.

(2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.
Egalitatea în drepturi ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

(3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.

(4) În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale.

Anonim said...

intrebare de baraj:cine e Terminator?

Anonim said...

Buna intrebare. . .chiar o problema as putea spune : Cine e TERMINATOR ???

Terminator said...

Cine intreaba ???De ce ?

Anonim said...

ei na chiar nu v-ati prins? ce dracu?

Anonim said...

Un ardelean si un lepros stau în închisoare.
La un moment dat, leprosului îi cade o ureche… o ia si o arunca pe geam.
Dupa un timp, leprosului îi cade nasul… îl ia si îl arunca pe geam. Dupa alt timp, leprosului îi cade un deget… îl ia si îl arunca pe geam… Ardeleanul revoltat nu mai suporta:
- No, dupa cum bag de sama, ‘mneata vrei sa evadezi