sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Criterii

Dupa un an in care marea majoritate a colegilor nostri au mai gafat in privinta serviciului, prin aceea ca vrand-nevrand, au mai motait in postul de paza, supraveghetorul mai strecura printre dinti cate o injuratura, cel de la financiar mai uita sa plateasca cate un spor, am devenit dintr-o data asa de vigilenti, asa de buni, incat nici noua nu ne vine a crede. Oare de ce in lunile decembrie si ianuarie se executa serviciul "ca la carte"? De ce? Pentru ca in decembrie se dau prime si calificative, iar in ianuarie se simte un iz de salarii de merit.
Ianuarie este luna cand iti faci cei mai multi dusmani pentru ca toti se considera indreptatiti sa primeasca salariul de merit, ele sunt putine (30% din numarul total de posturi), interesele sunt mari si asa... injuraturile le ia sindicatul .
Ce am observat la reparizarea salariilor de merit? Am observat ca ele se dau corect pana la un anumit punct, se impart respectindu-se principiul proportionalitatii pe corpuri si sectoare de activitate. Pana aici este bine, dar avand in vedere ca ele se dau la 30% din totalul de posturi de f.p.s.s. prevazute in statele de organizare in vigoare la 31 decembrie a anului precedent, iar cand se impart, se impart la numarul de cadre care sunt efectiv angajate, se constata ca raman destule salarii de merit care se dau preferential.
Aveti criteriile dupa care ar trebui sa se acorde salariile de merit:
a) sa fi fost evaluat cu calificativul de cel putin "foarte bun";
b) sa nu fi fost sanctionat disciplinar;
c) sa obtina rezultate deosebite in activitatea desfasurata;

Rezultate deosebite sunt urmatoarele:
  • buna coordonare a activitatii directiilor, serviciilor, birourilor, a altor compartimente precum si a unor lucrari sau activitati complexe specifice sistemului penitenciar;
  • efectuarea unor lucrari sau activitati complexe specifice sistemul penitenciar;
  • finalizarea unor lucrari sau activitati in conditii de lucru sistematic peste programul normal de lucru;
  • indeplinirea unor atributii cu grad mare de complexitate, superior celui prevazut in fisa postului;
  • prevenirea unor incidente grave de natura revoltelor, evadarilor, agresiunilor asupra detinutilor si personalului sau a unor situatii de risc pentru siguranta detinerii;
  • rezolvarea unor incidente grave de natura revoltelor, evadarilor, agresiunilor asupra detinutilor si personalului;
  • impiedicarea incalcarii normelor in vigoare privitoare la respectarea drepturilor detinutilor;
  • mentinerea unei stari de spirit bune in cadrul unor grupuri mari de detinuti;
  • progrese in interventia psiho-sociala asupra unor detinuti sau grupuri de detinuti cu probleme speciale;
  • dezvoltarea si implementarea unor programe de interventie psiho-sociala;
  • dezvoltarea si implementarea unor aplicatii informatice cu aplicabilitate in intregul sistem penitenciar;
  • elaborarea unor lucrari teoretice sau a unor manuale de proceduri specifice sisteului penitenciar;
  • utilizarea eficienta a resurselor umane, financiare si materiale;
  • imbunatatirea cadrului normativ si procedural al sistemului penitenciar;

13 Comments:

Luca Ioan said...

Dragi colegi,
Blogul sindicatului a fost infiintat pentru a-si spune fiecare problemele pe care le are, pentru a gasi impreuna solutii pentru imbunatatirea conditiilor de munca, pentru a mai detensiona relatiile dintre cadre, dar vad ca m-am inselat. Nu suntem satui de barfele, de mistocareala care sufoaca unitatea? Acum ce facem? Apucam sa ne barfim? Sa ne "batem" in diplomele de studii ca sa aratam ca suntem cei mai destepti? Cu riscul de a fi facut iarasi calau promit ca voi elimina acele comentarii care nu sunt de bun simt. V-am lansat o provocare, pana acum nimic, inseamna ca totul este perfect in unitatea noastra.

Unknown said...

Situaţia este relativ simplă şi fără rezolvare pentru unii deoarece: criteriile care vor reeşi din studiul vostru pot fi îndeplinite (mai mult sau mai puţin )de mai mult de 30%din personal. Astfel selectarea celor care vor primi salariul de merit va deveni tot o chestiune subiectivă. Cert este că cel puţin din ceea ce văd la noi fiecare şef de compartiment îşi face un grup de lucru constituit după criterii obiective şi subiective, cred eu, în egală măsură. Revenim la începutul articolului ,,toată lumea se crede îndreptăţită să primească salariul de merit" ,acordarea acestuia este atributul şefilor iar noi nu trebuie să fim nişte idealişti penibili şi să credem că există obiectivitate totală-nu există când este vorba de aprecierea oamenilor.

Anonim said...

care comentarii d-le luca? comentarii care nu sunt de bun simt pt cine? pt d-ta, odata ce te supui riscului de a fi facut din nou calau. chiar ne iei drept ''carantine''? nu,nu este perfect in unitatea noastra.problemele au fost enuntate,cel putin in mare parte,daca nu punctual.recitind toate mesajele le ve-ti revedea.problemele se stiu,trebuiesc doar solutii.provocarea lansata de d-ta a fost o idee buna.mai lasa-ne putin timp.nu va pripiti in a lua decizii. legat de acordarea salariilor de merit...vreau sa va spun ca anul trecut s-au facut interventii si presiuni asupra unui ST pt ai acorda salar de merit unui anume ag cu toate ca acel salar lua drumul catre un ag care merita.sper ca anul acesta sa aveti un cuvint de spus si sa se termine cu prostiile acestea.muncesti ai nu muncesti asteapta.

Anonim said...

Adevărata moralitate nu constă în a urma cărarea bătătorită, ci în a descoperi adevărata cale pentru noi înşine şi a o urma fără teamă.

definiţie de Mahatma Gandhi

va invit sa cugetati,haide-ti sa fim uniti pt binele comun, sa lasam deoparte intrigile,orgoliile sa aratam ca putem fi altfel''trebuie sa fim sinceri,sa fim constienti ca am gresit si ca vom mai gresi. hai sa fim primii care cel putin la nivel de unitate incearca sa aduca schimbarea

Anonim said...

umor albastru-regesc


Cand a fost conceput prima data corpu, toate partiile vroiau sa fie sef. Creieru spunea: “Eu trebuie sa fiu sef, deoarece controlez toate reactiile si functiile corpului” Picioarele spuneau, “Noi trebuie sa fim sef, deoarece noi transportam creierul si-l ducem unde vrea sa mearga”. Mainile spuneau: ” Noi ar trebui sa fim sef, deoarece noi facem toata treaba si castigam toti banii”. Si tot asa mai departe cu inima, plamanii si ochi pana cand, un cele din urma, a vorbit si fundu. Toate celelalte parti radeau la ideea ca fundu sa fie sef. Asa ca fundu intra in greva, inchizandu-se si refuzand sa mai lucreze. Dupa catva timp, ochi incepura sa priveasca crucis, mainile sa stranga pumnii, picioarele sa tremure, inima si plamani sa intre in panica si creieru sa devina nervos. In cele din urma, toate partiile hotarara ca fundu trebuia sa fie sef, se supuse la vot si se aproba. Astfel, toate celelalte parti faceau toata munca in timp se sefu statea toata ziua si facea un rahat !
Nu-ti trebuie creier pentru a fi sef, orice fund poate fi…

Anonim said...

Dl Luca cred ca esti legat la ochi sau ti-e frica ca schimbarile te vor afecta si pe dumneata!Sindicatul e al tuturor si cei ce te-au ales au avut un motiv cand ti-au acordat increderea.Aparati d-le drepturile tuturor.Referitor la probleme reciteste toate mesajele ca nu sunt barfe,sunt lucruri reale. Lasa omul sa-si spuna parerile...offf !

Luca Ioan said...

Pentru anonimul de la 18:14
Nu sunt legat la ochi si nici nu imi este frica de schimbari, ce schimbari ma pot afecta pe mine?
Nu uita ca inainte de a fi lder de sindicat sunt functionar public, deci sunt platit de M.J. Ai zis bine ca sindicatul este al tuturor si de aceea te-as intreba de cate ori ai ajutat sindicatul cand a fost vorba de pichetari s-au mitinguri? De cate ori ti-ai pierdut din timpul tau liber pe la procese? Stiu, e usor sa dai 15 Ron cotizatie si sa te bati cu pumnul in piept ca esti sindicalist.Nu ti-ai muscat niciodata limba?Daca da, sa stii ca atunci injuram ca altii stateau duminica la umbra, la o bere, si eu trebuia sa fac actiuni in judecata sau recursuri. Daca vrei functia aceasta onorifica si daca cunosti statutul sindicatului de ce nu convoci Adunarea Generala? Sa stii ca Luca stie sa-si apere drepturile si farul ajutorul sindicatului.
Sa stii ca am citit de de mai multe ori comentariile postate si ce mari probleme am gasit?
1-o nemultumire ca s-a mai infiintat un nou post "mai putin caldut".
2-o nemultumire ca ofiterii sunt mai "tari" si agentii sunt palmasi.
3-ca cineva nu suporta sa i se dea ordine.
4-unul imi publica constitutia
5-4 comentarii care intreaba cine este terminator, adevarate probleme.
6-4 comentarii care este cel mai destept
7-1 comentariu in care sunt sunt facut calau(???)si unul in care sunt tov.(aici nu ma supar deoarece am facut o scoala militara inainte de 89)
8-un comentariu in care cineva plange ca de sarbatori au plecat in concediu tot "javrele expirate", asta dupa ce la pregatire au fost intebati cine vrea sa plece in c.o.
9-un comentariu in care este acuzat(indirect)Donea ca a plecat 2 recuperari de Craciun. De o recuperare stiam, cea de pe 26/27(avea un botez), dar de a doua nu aveam cum sa stiu deoarece nu interceptez conv.telefonice.
Cam astea sunt problemele Domnule.
Uitati-va la majoritatea unitatilor ce probleme au.
-in posturi agentul sta 12-13 ore fara sa fie schimbat nici la masa.
-a doua zi libera agentii de la schimburi vin cate 7-8 la instanta.
-sambata si duminica agentii vin cate 3-4 la g.i
-sunt unitati unde nu s-au platit niciodata orele suplimentare
- recuperari nu s-au dat niciodata
- 5 unitati iau sporul de confidentialitate in totalitate, restul nu.
-vrei "caprareala" intreaba colegii care au venit din transfer, pe la o unitate din Muntenia pana anul trecut se batea pas de defilare.
Astea sunt probleme adevarate colega.
Daca totusi esti pregatit pentru a prelua functia de lider de sindicat suna-ma si oricand vin sa-ti predau stampila, nr. de cont si...toate procesele ce sunt pe rol.

Anonim said...

intr-adevar probleme.bun.comparativ ..la noi e bine inca si sa nu plingemprea tare ca ne arde JUPINU DE SUS.d-le luca....se zvoneste ca in tara s-ar incerca sau se incearca deja un program pilot -experimental cu program de 8 ore la schimb.stiti ceva? daca da ce se urmareste ,ce avantaje si dezavantaje ar avea acest tip de program.va rog un raspuns.multumesc

Anonim said...

Ptr. Ilie - incearca sa schimbi stilul tau "crocant" de exprimare. Bafta!!!

Anonim said...

Ma, nu va mai tachinati atata.De ce intodeauna unul se considera mai destept decit celalat si vine cu completari si critici.Sunt multe alte probleme ce pot fi discutate,puteti veni cu propuneri chiar si pentru sefii directi pt.ca tot se discuta pe la colturi.ACUM AVEM POSIBILITATEA SA NE EXPRIMAM PAREREA IN MOD DESCHIS CHIAR DACA SUB ANONIMAT.

Anonim said...

Nu va suparati dar ce compartiment ii sindicatul? In subordinea cui este? Seful de la sindicat este lider de sindicat sau sef de compartiment?

Anonim said...

Serioja apare cu un ochi vanat la lucru. Colegii il intreaba ce a patit.
- Am fost ieri la sedinta de sindicat. Natasa, care a stat in fata mea, s-a ridicat la cuvant. Am observat ca i s-a prins fusta intre bucile curului, iar eu i-am scos-o. S-a intors si mi-a trantit o laba peste ochi, de am crezut ca s-a prabusit cladirea pe mine.
Peste doua saptaminit Serioja apare si mai vanat la ochi.
- Dar acum ce-ai patit? - il intreaba colegii.
- Iar am fost la sedinta de sindicat, si Natasa a stat iar in fata mea si iarasi a luat cuvantul. Fusta iar i s-a prins intre buci. Nicolai a observat si i-a scos-o. Eu am stiut ca nu-i place, si i-am bagat-o inapoi...

Anonim said...

Cuvinte de inspiraţie
(autor anonim)

Cu oamenii, adesea nu se poate discuta -
Sunt lipsiţi de logică şi egoişti;
Iartă-i, totuşi.

Dacă eşti bun,
Oamenii s-ar putea să te acuze de motive egoiste ascunse;
Asumă-ţi riscul şi fii, totuşi, bun.

Dacă vei reuşi în viaţă,
S-ar putea să câştigi şi câţiva prieteni falşi,
- pe lângă vreo câţiva duşmani adevăraţi;
Caută, totuşi, să reuşeşti în viaţă.

Dacă eşti cinstit şi sincer,
Oamenii s-ar putea să te înşele;
Rămâi, totuşi, cinstit şi sincer.

Ceea ce tu zideşti ani la rând,
Cineva s-ar putea să dărâme peste noapte;
TU, însă, continuă să zideşti.

Dacă ajungi la seninătate şi fericire,
Oamenii s-ar putea să te invidieze;
Îndrăzneşte, totuşi, să fii fericit.

Binele pe care îl faci astăzi,
Oamenii îl vor uita adesea mâine;
Totuşi, nu te opri din facerea de bine.

Dă întotdeauna ce ai mai bun,
Deşi tot s-ar putea să nu fie niciodată de-ajuns;
....Şi totuşi, TU dă ce ai mai bun.

Întelegi, în ultimă instanţă,
Totul este între TINE si DUMNEZEU;

Oricum nu a fost niciodată între TINE si EI.