luni, 28 septembrie 2009

Colegul de serviciu, al doilea partener

Îţi petreci mai bine de jumătate din zi nu cu familia, ci la serviciu. Când apare un coleg de sex opus de care devii mai apropiat decât în mod obişnuit, lucrurile se pot complica.

Deseori ajungi să îi cunoşti mai mult pe cei cu care împarţi ,,biroul'' (sau atributiunile de serviciu) decât pe cei cu care împarţi aceeaşi casă.Uneori se întâmplă ca persoana cu care lucrezi cel mai bine să fie de sex opus.De la ,,o actiune'' reuşita in interes de serviciu se ajunge de cele mai multe ori la cele 15 minute petrecute împreună la cafea, la prânzuri cu confidenţe sau chiar la partide de pescuit. Cei mai mulţi ajung să-şi povestească întreaga viaţă astfel ajungandu-se la cazuri în care „soţia“ sau „soţul“ de la serviciu a distrus căsnicia de acasă.

Un coleg de serviciu ne poate oferi ce nu avem in relatia de acasa
.O relaţie apropiată cu un coleg sau cu un prieten de sex opus nu înseamnă neapărat o ameninţare pentru relaţia de cuplu însa puţini sunt cei ale căror nevoi fizice, psihice, emoţionale, intelectuale şi spirituale pot fi satisfăcute de o singură persoană de sex opus.Ajungi să ai o relaţie apropiată cu colegul de la serviciu pentru că împarţi aceleaşi momente plăcute (numai pentru unii) şi neplăcute (numai pentru altii) de la muncă însa motivele sunt mult mai complexe:Proiectele comune la care doi colegi lucrează îi fac să-şi descopere punctele asemănătoare si multele ore petrecute împreună îi apropie;in cazul în care cei doi fac o echipă bună din punct de vedere profesional relaţia devine şi mai apropiată;Împart nemulţumirile legate de comportamentul colegilor sau al şefilor si bârfele de la serviciu si astfel de la discuţii legate de felul în care reacţionează şeful se ajuge la altele mult mai personale;Flirturile nevinovate îi fac pe cei implicaţi în relaţii de câţiva ani să se simtă din nou adolescenţi.

De cele mai multe ori colegul implicat in astfel de relatii este un ,,sef'' ,acesta crezandu-se atotputernic in fata colectivului de ,,subalterni'' si ravnind sentimente de ura,nejustificata in opinia mea.Are senzatia ca anumiti subalterni au ceva impotriva lui si fa face tot ce ii sta in putere sa le puna ,,bete in roate'',incepand de la acordarea unei semnaturi pe o banala hartie,si mergand chiar pana la al pedepsi cu orice pret.Chiar şi cei care lucrează de ani buni într-o institutie şi au o experienţă vastă nu trebuie să uite că nu sunt şi nu vor fi deţinătorii adevărului absolut. Secretul succesului constă în munca de echipă, iar sfaturile colegilor se pot dovedi adesea extrem de utile.


Acest articol nu este un pamflet si sper sa fie tratat ca atare.Orice asemanare cu realitatea nu este deloc întamplatoare.


Acest articol a fost inspirat dupa un studiu publicat in ziarul ADEVARUL


15 Comments:

Anonim said...

http://www.youtube.com/watch?v=Q_tDI4P5_14&feature=related

Anonim said...

http://www.youtube.com/watch?v=DkfQ5KA3SBA

Ne-ai terminat de cap, mai terminatorule said...

Sa-i explice cineva si lui terminator ca perseverenta in mediocritate(am vrut sa spun prostie dar m-am razgandit)demonstreaza nivelul scazut al perseverentului. Mataluta ai niste obsesii si te tii bine de ele. Cu articolul asta ne-ai bagat pe toti in ceata. Copiezi din presa, mai bagi tu putin de la tine si iese o aiureala.N-ai de gand sa inveti si tu ceva din ce ti se intampla in viata, mai terminat?

copy paste said...

Un bărbat zbura cu un balon cu aer cald şi la un moment dat şi-a dat seama că s-a rătăcit. A coborat până aproape de pământ şi a zărit o femeie pe o pajişte. Apropiindu-se de ea, el i-a strigat: “Fii amabilă, poţi să mă ajuţi? Am promis unui prieten că mă întalnesc cu el, dar nu mai ştiu unde mă aflu.” Femeia i-a răspuns: “Te afli într-un balon cu aer cald, la vreo 10 metri înăltime. Te găseşti între 40 şi 41 grade latitudine nord, şi între 59 şi 60 de grade longitudine vest.”

“Ei, probabil eşti o profesionistă, o specialistă în domeniu!”, spuse omul din balon.

“Aşa este”, răspunse femeia, “dar de unde ştii?”

“Păi tot ce mi-ai spus este corect din punct de vedere tehnic, dar tot n-am idee ce-aş putea face cu informaţiile de la tine, şi sunt tot în ceaţă. Să fiu sincer, nu m-ai ajutat deloc. Ba chiar pot spune că m-ai ţinut pe loc degeaba.”

Atunci femeia i-a răspuns: “În ceea ce te priveşte, eu cred că tu eşti director!”

“Aşa este”, răspunse bărbatul, “dar cum ţi-ai dat seama?”

“Păi nu ştii unde te afli şi nici încotro te îndrepţi. Te-ai ridicat la înălţime profitând de o flamă care a încins situaţia. Ai făcut o promisiune pe care nu ştii cum ai să o respecţi, şi pe deasupra, te aştepţi ca oamenii de sub tine să-ţi rezolve problema. Adevărul este că te afli exact în locul unde te aflai când am început discuţia, acum un minut, dar brusc constaţi acum că asta este din vina mea.”

O replică amuzantă, dar care, de foarte multe ne stârneşte un zâmbet amar, un zâmbet în spatele căruia se ascund comparaţiile făcute aproape instantaneu cu şeful nostru, al fiecăruia dintre noi, şef regăsit mai mult sau mai puţin în acea descriere sintetică dar atât de... grăitoare.

H. Mintzberg spune că „managementul este mai mult decât o ştiinţă care se poate învăţa, este o artă care necesită angajarea în permanenţă a unui proces de autoformare”.

Bogăţia de nepreţuit a unui manager ar trebui să fie capacitatea acestuia de a crea şi de a nu lăsa nefolosiţi colaboratorii săi. A conduce eficient înseamnă a ştii să-ţi asculţi cu atenţie colaboratorii, a te informa permanent, a-ţi folosi activ şi pozitiv propriile intuiţii şi percepţii, a ştii să-ţi stimulezi angajaţii şi a controla cu precizie direcţia în care trebuie să se îndrepte organizaţia.

De aceea, aspiraţiile în domeniul conducerii nu trebuie să fie: competiţia, şiretenia, viclenia, umilinţa şi caritatea ipocrită, nici linguşeala, datul din coate sau loviturile sub centură, ci competenţa, slujirea adevărului, sinceritatea, setea după dreptate, corectitudinea.

Adevaraţii manageri sunt rara avis pe Terra. În ascensiune pe scara funcţiilor, spaţiul este întotdeauna strâmtorat, iar urcuşul în spirală, de aceea lupta este acerbă.

Terminator said...

Ptr INTELECTUALUL de la 23:27

Poate ai dreptate in tot ceea ce spui MATAluta dar spre deosebire de tine eu,asa mediocru cum sunt,iti doresc succes in tot ceea ce incerci sa faci.Am totusi cateva intrebari ptr tine : NU AI FEBRA LA LIMBA ?Ce anume te deranjeaza INTELECTUALULE : faptul ca te regasesti in acest articol sau faptul ca libertatea mea de exprimare aduce atingere personalitatii sefului tau ?NU VORBI IN NUMELE LA TOTI INTELIGENTULE.Deocamdata,pana acum,esti singurul care nu intelege nimic si asta ar trebui sa-ti de-a de gandit.Apropo de viata mea ... sa inteleg ca mi-ai fost ,,prietena'' in trecut si esti nesatisfacut?Imi pare rau ca a trebuit sa ma ,,urc'' la nivelul tau de inteligenta.Esti patetic ANONIMULE si asa vei ramane toata viata ta : UN LINGAU.Apropo ... la munca abia scoti 2 vorbe dar aici pe blog esti TARE ... ca maioneza.

Anonim said...

terminatule, stai prost si la gramatica si cu nervii, vad ca te-ai suparat rau. cam asta e nivelul tau, nu te supara, colega. mai bine te culca ca nu o sa mai poti sa vorbesti la telefon in foisor. cica faci parte din echipa blogului. mai bine ar renunta la tine baietii ca strici toata treaba .

Anonim said...

in opinia ta lingai sint toti aceia care nu sint la fel de nesimtiti ca tine in relatiile cu sefii . si cei care nu se multumesc sa ramana mediocri si imaturi toata viata, ca tine. putin bun simt nu iti strica nici tie, durule care te crezi dur. de fapt esti mult mai putin decit iti inchipui. demonstreaza ce ai facut tu pina acum la unitate adica nimic.

Terminator said...

Esti tare si ... singurul suparat pe el esti tu ANONIMULE INTELIGENT.Mie imi fac placere dialogurile cu LINGAI.Te inteleg,e normal sa fii suparat.Mai povesteste din visele tale erotice despre mine daca tot nu ai somn.Probabil sunt si singurul cu care poti avea un dialog la ora asta.

Terminator said...

De exemplu : am supravegheat P.P.L atunci cand au dat cu var unitatea INTELIGENTULE.Realizarile tale care sunt ?

Terminator said...

Multumesc pentru reclama cu sefii DURULE.Asta demonstreaza ca esti un LINGAU adevarat.

Anonim said...

Terminati cu galceava, mai colegi. Nu e drept sa il acuzati pe terminator ca doarme pe el si nu face nimic. Nu ati auzit ca a dat cu var puscaria. Ce vreti sa mai faca omul asta, sa se sacrifice pentru voi? Nu destul ca este sufletul luptei sindicale din unitate? Nu destul ca se lupta ca un leu paraleu cu sefii acesti tupeisti care sis permit sa ii atraga atentia lui, geniu in calculatoare si telefonie? Dar nu va este rusine un pic?
Stai linistit terminator, dormi in continuare in suc propriu. Pina la urma o sa ii termini pe toti care se iau de tine ca nu degeba ti-aimluat numele asta de terminat, la fel de dur ca fularul cum esti tu.
Mai ai putin pina isi vor da seama si restu baietilor ce om esti. ca putini au mai ramas ca sa nu stie ce individ esti cu adevarat.

Terminator said...

Ai ajuns acasa sefule ?Erai rosu ca dracu astazi la munca...probabil te-ai bronzat pe balta cu ,,colegul''.Te cam bâlbâi când vine vorba de regulamente...militarule.Esti glumet dar nu stii pe ce lume traiesti.

Anonim said...

Cand stai toata ziua intins pe scaun si respiri aer curat pe craca normal ca ai timp sa urmaresti ce fac colegii .Poate ar fi cazul ca unii sa mai coboare cu picioarele pe pamant si sa se termine cu facerea asta de bine: te certi cu seful de doua trei ori si el te "pedepseste" pe craca.Halal pedeapsa!Sa-si vada fiecare de treaba lui si sa nu ne mai facem de rusine pe blog cu niste postari parsive si lipsite de un fundament real.Unii au imbatranit degeaba devenind niste babe care vorbesc pe la colturi.Cine are urechi sa auda si cine are ochi sa vada!

Anonim said...

IERI SE VORBIRA SI SE SFATUIRA, BACIUL POINESTEAN SI SLUGA MALOSTEAN(DAN),CA MAINE, LA RASARIT DE SOARE, PE TERMINATOR SA-L OMOARE SI DACA NU VOR PUTEA PE ALT SCHIMB AL MUTA, CA A DEVENIT INCOMOD SI PRIN ARTICOLELE POSTATE (POATE AVEA DREPTATE)I-A DERANJAT.

Anonim said...

Amu' ciobenii ii stim!Da cinii mioara bre?O fi...,ori....?Da ci mai conteaza,zai uai Terminatore doina cei di jale,ca paremi-sa ca o stii pi toata.Si daca nu le-o placi,mai za-le una din ceia di-a ta ,sa-i usture sufletu bre!Hai ca platesc io di data asta,colo dupa calea ferata...