miercuri, 19 august 2009

Program de lucru Ploiesti si Margineni-decizie finala

Azi a avut loc la sediul ANP, incepand cu ora 10.00, ultima sedinta referitoare la programul de lucru din sectorul operativ de la penitenciarele Ploiesti si Margineni. Au participat reprezentantii ANP (directori generali si sefii de la paza, economic si resurse umane), si reprezentantii sindicatelor din penitenciare.

Decizia luata de comun acord dupa trecerea in revista a argumentelor pro si contra este ca la penitenciarele Ploiesti si Margineni sa se pastreze programul de 12/24 – 12/48 cu cele cateva lucruri bune care simplifica activitatea schimburilor. Referitor la activitatea sefului de tura si a loctiitorului mai sunt cateva aspecte tehnice, avand in vedere ca exista opinia ca pe timp de noapte nu e nevoie de LST.

S-a decis ca acolo unde personalul este de acord si situatia permite sa se poata trece si la programul in ture de 8 ore. Nu cred ca vor fi propuneri nici macar din partea conducerii unitatilor. De data asta chiar si cei de la paza au admis ca programul la 8 ore are mai multe dezavantaje decat avantaje.

O nota buna pentru atitudinea concilianta, sigur si faptul ca suntem la Ministerul Muncii deja cu conflictul de munca conteaza, dar e de apreciat ca ANP intelege in sfarsit ca programul de lucru se negociaza si ca nu poate fi impus. O mentiune speciala pentru colegii de la Ploiesti care nu s-au lasat si care au o mare parte din merit pentru modul in care a fost solutionata problema.

1 Comment:

Anonim said...

si ce valuri faceau unii.....si ce interesanti si destepti se dadeau dragutii de ei...la dracu'' ..iar li-a cazut fata'!