duminică, 1 februarie 2009

Mai aşteptăm?

Stau si urmaresc stirile de pe toate posturile tv si presa online... nu vi se pare ingrijorator ceea ce se afirma de catre premier? Noi, sindicatele, federatia, ce trebuie sa mai asteptam??? Sa vedem fluturasii fara sporuri? Unii colegi de-ai nostrii au transmis comunicate de presa inclusiv au afirmat ca vor iesi in strada (politia+vamesii). Daca vor disparea aceste sporuri vom ramane cu niste salarii de nimic. Eu cred ca la acest moment ar trebui sa fim uniti cu totii si sa facem front comun pentru a impiedica punerea in aplicare a acestei hotarari. Voi ce spuneti?

COMUNICAT DE PRESa

din data de 1 februarie 2009

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" isi exprima ingrijorarea fata de efectele anuntatelor prevederi ale ordonantei de urgenta care anuleaza primele si sporurile politistilor.

Consideram ca este absolut necesar ca premierul Emil Boc sa se consulte si cu sindicatele din Politie pentru a stabili, de comun acord, ce masuri sunt necesare pentru perioada urmatoare, fara a fi afectate veniturile politistilor.

In ultimii ani, situatia materiala a politistului roman s-a degradat continuu. salariile nemotivante, orele suplimentare neplatite si dotarea neadecvata au declansat migrarea acestora catre alte institutii sau companii private.

Conform statisticilor oficiale ale M.A.I., din anul 2008, un agent de politie debutant are salariul net de 804 lei, iar un ofiter debutant, 1075 lei.

Primul ministru va trebui sa tina cont si de numarul mare de posturi vacante din Politia Romana. Este vorba despre un deficit de aproape 6.000 de locuri de munca, care se va mari, datorita, in special, valului de pensionari ce va fi declansat in situatia in care veniturile politistilor vor scadea.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" a iesit de doua ori in strada in anul 2008 pentru a protesta fata de nivelul scazut al salariului si pentru a atrage atentia asupra crizei de autoritate si de personal din Politia Romana.

Deficitul de personal, logistica precara si diminuarea cotei de carburant au condus la o crestere alarmanta a infractiunilor in luna ianuarie 2009.

Daca pentru Guvern ordinea si siguranta publica reprezinta o prioritate, ar trebui luate masuri urgente pentru adoptarea bugetului si repartizarea fondurilor necesare desfasurarii activitatii in bune conditii, precum si deblocarea functiilor vacante.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" nu exclude posibilitatea de a organiza noi actiuni de protest, daca masurile imediate vor afecta conditiile de munca si de viata ale politistilor.

2 Comments:

Anonim said...

oameni destepti,curajosi ,cu coloana vertebrala.tot respectul pt domniile lor. si noi ne batem,dar cu pumnii in piept si mai nou pe ''sticla''.noroc de internet.luati exemplu de la ei domnilor lideri de sindicat si dezmintiti in felul acesta ca aparati drepturile celor care muncesc cinstit in acest sistem si ca nu sunteti aliatii celor care vor sa ne distruga

Anonim said...

Bugetarii la vîrsta pensionării, scoşi din sistem
Angajaţii din administraţia publică trecuţi de vîrste de pensionare vor fi obligaţi să iasă la pensie începînd cu luna februarie, a declarat, ieri, liderul Alianţei Funcţionarilor Publici Sed Lex, Vasile Marica. El a arătat că măsura va viza şi 6.500 de persoane din administraţia publică avînd funcţii de conducere, aflate la vîrsta pensionării, dintr-un total de 21.000 de astfel de funcţii. Măsura va fi impusă printr-un memorandum al ministrului finanţelor publice, Gheorghe Pogea. „Mie îmi convine această măsură, deoarece din cauza acestor 6.500 de persoane aflate în funcţii de conducere şi care îndeplinesc condiţiile de pensionare, cei tineri nu pot avansa“, a spus Marica.