sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Test

Pentru a intelege de ce relatiile dintre cadre sunt tensionate, pentru a sti care este cauza pentru care ne privim unii pe altii chioras, pentru a gasi o cale de compromis, va propun un test..
Timp de 3 zile, ofiterii sa intre in pielea agentilor si agentii in pielea ofiterilor si fiecare, prin comentarii pertinente, sa-si expuna motivele pentru care cred ca ne contram, modalitati de a elimina divergentile si… sfaturi de prietenie.
Comentariul care va fi cel mai bun va fi premiat de mine cu o sampanie!
Incercam?

12 Comments:

Anonim said...

mi-e rau!unii in pielea altora!nu vreau sa fiu obraznic dar te-ai gindit mult? cum si cind dracu ai sa vezi tu asa ceva?nici o suta de sampanii ca premiu nu au sa aiba efectul scontat dorit de tine. ar fi bine...dar o sa baiguim numai pe linga subiect

sorin p. said...

ne place sau nu...suntem rai si unii si altii,agenti si ofiteri deopotriva.suntem orgoliosi,motivati ca meritam unii mai mult ca ceilalti.ne birfim,ne place sa ridem unii de altii.in fond, de ce mergem la servici? pentru a cistiga un ban cinstit si pt a-ti asigura un trai cit de cit decent.de ce este greu de inteles de unii ca e doar un loc de munca,un amarit de loc de muunca,parerea mea,si in loc sa ne intelegem ,sa legam prietenii,sa nu confundam problemele de serviciu ca fiind probleme personale ,dezvoltam '' strategii'' cum sa-l facem pe ala, cum sa-l dam jos,cum sa ridem de el...personal nu stiu daca are sa dispara fenomenul acesta.de 12 ani de cind sunt in sistem tot s-au incercat diferite modalitati de a apropia oamenii.ofiteri sau agenti.nu se vede nici un efect.pt d-l luca...intrebarea potrivita cred ca era..de ce ne contram noi oamenii din unitate ,institutie si nu ofiterii si agentii...prin asta facind sa se adinceasca si mai mult prapastia dintre noi.cred ca ne dorim discutii libere,constructive indiferent de nivelul la care se poarta acestea......

Anonim said...

Nu,multumesc.Ma simt bine in pielea mea.

Anonim said...

ANONIMUL Z Problema este alta ..., fiecare fuge de munca (in special unii ofiteri dar si unii agenti) si se gandeste cu sa o plaseze de la unul - la altul....si salariul de merit sa i se cuvina?! nu!!..., ca vezi doamne e cel mai destept ...,cel mai meserias si ca el altul nu este in unitate , dar spune-mi cititorule cine are o parere proasta despre propria sa persoana...., si tot asa agentul se simte nedreptatit in raport cu ofiterimea si viceversa . Exemplele ar putea continua , dar totul se rezuma la mentalitate si profesionalism si educatie. sanatate cititorule....

Anonim said...

Sa zicem ca sunt agent şi m-aş pune în pielea unui ofiţer. În primul rând aş alege unul mai curăţel, să nu iau dracu` vreo râie, ceva(glumesc).
Apoi m-aş strădui să mă port cu cei din jur aşa cum mi-ar fi plăcut să se poarte şefii mei cu mine. În plus, aş evita să folosesc în relaţiile cu subordonaţii gesturi/comportamente/cuvinte/expresii care mi-au displăcut văzându-le la alţii (atât cât voi putea să reuşesc pentru că nu-mi închipui că voi fi perfect).
În sens invers, dacă aş fi ofiţer şi aş intra în pielea unui agent, mi-aş alege , mai întâi,un agent de la birouri cu un loc de munca călduţ(iar glumesc). Apoi aş aplica aceeaşi regulă ca în transformarea anterioară. Peste toate cele, cred că dacă aplici bunul simţ în relaţiile cu colegii vei fi şi apreciat, şi respectat , indiferent că eşti agent sau ofiţer. Ar mai fi destule de spus despre tipuri de oameni, despre personalităţi, caractere , situaţii, conjuncturi, epoci,influenţe, modele, politici etc. Însă rămân la convingerea că bunul simţ este principalul ingredient răspunzător pentru calitatea relaţiilor cu cei din jur. În plus, nu mă pot lungi prea tare cu textul pentru că s-ar putea să se plictisească juriul citind la el si aş pierde marele premiu (glumesc din nou).O seara bună tuturor.
A. Sharon

Anonim said...

Poti fi si agent si ofiter ,chiar nu conteaza,ceea ce conteaza este sa ai cei 7 ani de acasa.Oare cati se pot mandri cu acest lucru!?Fii corect fata de tine si fata de ceilalti si vei fi respectat.Doamne ajuta si iarta-ne cand gresim fara voia noastra !

Anonim said...

De ce oare suntem rautaciosi cu colegii, fie ei agenti sau ofiteri? Poate din cauza frustrarilor.
Cine sau ce ne provoaca frustrari? Poate lipsurile. De ce avem lipsuri? Poate ne raspunde... cine trebuie. Si atunci, in conditiile actuale de munca, cum sa nu fi frustrat? Cum sa nu refulezi asupra colegului, fie este el in unitate sau pe blog? Stiti ca numarul cadrelor care au diferite afectiuni medicale cauzate de conditiile de munca, a crescut ingrijorator din 2004? Oare de ce s-a intamplat asta? Stiti ca atunci cand sefii se cearta intre ei, pe probleme profesionale, incepem sa ne certam si noi, restul? Si atunci... trageti voi concluziile.

Anonim said...

tai dat la fund cu sticla de sampanie...

Anonim said...

Pentru anonimul de la 18:46
Scuze, nu am avut timp sa ma uit pe blog, am umblat pentru a gasi o firma de catering care sa ofere mancare buna la preturi rezonabile.Promit ca maine vom hotara cine va primi premiul.
Luca.

Anonim said...

Pentru anonimul de la ora 18:46
Eu am o propunere sa-i acordam premiul anonimului de la ora 22:30. A fost o parere pertinenta, la obiect, fara ocolisuri.Sunteti de acord ?
Astept sa fiu contactat.
Luca

sorin p. said...

e bine.scurt si la obiect

Anonim said...

Da...bine...parca cereai o parere personala asupra situatiei si nu un cliseu "scurt si la obiect". Mai simplu : incearca tu, macar o data, sa urci muntii cu o masina sport si sa zbori pe strada cu un SUV.(am mai gasit si alte comparatii, dar nu creau sa par deplasat) Rezultatul va fi acelasi. >:)